13 Aralık 2013 Cuma

Düğün fotoğrafları nasıl olmalı?

Düğün Fotoğraflarınız Nasıl Olmalı ?


Düğününüz bitip de aradan yıllar geçtiğinde, fotoğraflar sayesinde o günü anımsayacaksınız;




Düğününüzü çocuklarınıza ve torunlarınıza gösterme talihiniz olacak. Resim işini hafife almayın ve eğer profesyonel değillerse, arkadaşlarınıza veya tanıdıklarınıza bu görevi vermeyin. Bir profesyonelle çalışın ve ondan tam olarak neler istediğinizi net bir şekilde anlatın. Bütün detayları gözden geçirdikten sonra geriye kamera önüne geçip gülümsemek kalıyor.




Yakın vakitte izdivaç etmiş arkadaşlarınız varsa ilk olarak onlara müracaat edin. Resim albümlerini inceleyin. Düğünlerinde takriben kaç poz resim çekilmiş, ne kadar harcama yapılmış, bu tip ayrıntıları öğrenin. Olası teknik aksaklıkları, yapmak isteyip de yapamadıkları veya unuttukları ayrıntıları da onlara sorup, siz aynı hataları yapmamaya çalışın.




Az sayıda fotoğrafın size yeteceğini düşünmeyin. Düğün bittiğinde, fotoğrafların çoğunda kadraj hataları, gözü kapalı insanlar, kameranın önünden geçen konuklar olacaktır. Dolayısıyla çekilen on fotoğraftan belki 2 tanesi sizin istediğiniz güzellikte çıkabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, fotoğraf sayısını çok tutmaya özen gösterin.




Bir hayli profesyonel fotoğrafçı, kendi arşivinde bulundurmak için negatifleri teslim etmeyebilir. En iyi çıkan fotoğraflardan size bastırır ve orijinallerini gizler. İleride fotoğraflarınızı çoğaltmak veya tekrar bastırmak için negatiflere ihtiyacınız olacak. Fotoğrafçınızla anlaşma yaparken bu konuyu da gündeme kazancın.




Fotoğrafçınız ile görüşüp, arkadaş ve akrabalarınızın düğün fotoğraflarını dolaysız olarak fotoğrafçıdan edinmesini sağlayabilirsiniz. Veya resimleri cd'ye bastırıp, internet üzerinden bir albüm hazırlayabilir, insanlara bu albümün linkini yollayabilirsiniz. Fotoğrafları e-posta ile yollamak da işleri kolaylaştıran başka bir hal çaresi.




Fotoğraflarınızı koymak için ucuz bir albüm seçmeyin. Daha korunaklı ve fotoğrafları uzun müddet iyi şartlarda gizleyecek bir albüm almayı seçenek edin. Yıllar içinde fotoğraflarda oluşacak zarar hoşunuza gitmeyebilir. Yalnızca düğün esnasında değil, düğün öncesi hazırlıklarda da fotoğraf çektirmeyi savsaklamayın. Gelin hazırlanırken, yola çıkılırken, aileler beklerken çekilecek fotoğraflar da güzel bir hatıra olarak size o günü anımsadır. Fotoğrafçınıza bunu kesinlikle anımsadın. Gülümsemenizi yüzünüzen eksik etmeyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder