28 Mart 2016 Pazartesi

Profesyoneller Gibi Düğün Fotoğrafı Çekmek

Nasıl Profesyonel Sonuç Elde Edilir

Düğün fotoğrafları çekmek ustalık isteyen bir iş ve tekrarı olmadığı için bütün detayları göz önünde bulundurmalısınız. Profesyonel olarak ya da arkadaşınızı kırmayıp hatır için yapıyorsunuz. Para alıp almamanız önemli değil, bu günü sabırsızlıkla bekleyen gelin ve damat için önemli bir gün olduğundan başınıza gelebilecek bütün sorunları göz önünde bulundurmalısınız.

Örn; Yedek Hafıza kartı, birden fazla fotoğraf makinası ve objektif olması gerekir. Düşünsenize yüzük takma , damadın gelini öptüğü an, gelin ve damadın nikahtan sonra ilk yürüyüşü, pasta, ilk dans vb. gibi olayları fotoğraflayamadığınızı. Sabırsızlıkla bekleyen insanlar için hayal kırıklığı olacaktır. Düğün öncesi çantanızı hazırlamalısınız.

Çekim Listesi Yapın

Düğün albümü için çekmeniz gereken fotoğrafları liste yapın. Düğünlerde çekim tekrarı yoktur, bu nedenle çekim listenizi hazırlayın. Örn;

Tören Öncesi

-Davetiyeleri çekin

-Yüzükler

-Gelinin çiçeği

-Gelinin ayakkabıları

-Gelinin duvağı

-Gelin aynaya bakarken

Düğün Töreni

-Tören  yeri dış görünümü

-Konuklar tören yerinde

-Anneler ve babaların tören yerine gelmeleri

-Gelin ve damadın arabadan inişi

Gibi çekim listesi yapın araya gittiğinizde ne yapmalıyım düşüncesinde olmayın

Çantanızda Olması Gerekenler

Olasılıklara karşı her şeyi göz önünde bulundurun ve yedekleyin.

-2 adet fotoğraf makinası

-Yedek flaş

-Yedek piller

-Yedek hafıza kartı

Makinanızın Bip Sesini Kapatmak

Evlenen çiftleri tören sırasında duymak istemeyecekleri son şey makinanızdan gelen dikkat dağıtıcı bip sesidir. Çünkü dikkatini çekip bakacak doğallığı sağlamak bip sesini kapatmanızı tavsiye ediyorum.

Objetif Değil Makina Değiştirin

Çekim sırasında karşılaşılacak durumlardan birisidir. Tele objektif kullanıyorsunuz bir anda açı değişti ve geniş açı ihtiyacı duydunuz objektifiniz değil direk 2. makinanızla çekime devam edin bu nedenle 2 makina her zaman avantaj sağlayacaktır. Belkide o an çok güzel bir kareye şahit olabilirsiniz.

Daha Yüksel Bakış Noktası İçin Katlanır Merdiven Getirin

Biliyorum merdiven ne alaka diyeceksiniz ama düşünün ki gelin damat pistte oynuyorlar herkes dolmuş taşmış, bu anı fotoğraflamalısınız. Yukarıda çekim yapmanız gelin ve damadı daha iyi karelemenize yardımcı olacaktır. Bütün o mutluluğu fotoğrafa yansıtacağınızdan eminim.

Neden İkinci Bir Fotoğrafçıya İhtiyaç Duyarsınız

Sonuçta her yerde olamazsınız ve herhangi bir şey ters giderse ya çekime devam eden biri ya da sorunla ilgilenen biri olmalıdır.

Flaşı Nereye Doğrultmalısınız

Profesyonellerin düğün fotoğraflarına birazcık daha ışık verebilmek için kullandıkları bir başka teknik de flaş kafasını yukarı doğrultmaktır. Nesneniz uzakta durmuyorsa bu teknik çok işe yarar.

ISO Ayarı Yükseltmeden Daha Loş Bir Işıkta Çekmek

Loş ışıkta bir çekim için, birçok usta, flaş kullanmadan ya da ISO’yu yükseltmeden elde etmek mümkün olacaktır. Mükemmel bir şekilde pozlanmış ve net fotoğraflar elde etmelerini sağlayan bir parça kullanılıyor. Ucuz bir 50mm f/1.8 objektif işinizi görecektir.  Bu objektif şaşılacak şekilde hafif ve hesaplıdır.

Tören Salonunu Kareye Alarak Kompozisyon Oluşturmak

İç mekana daha fazla yer vererek çekim yapın. Tören yerinin görünmesi gelin için önemlidir. Düğün öncesi kimse yokken güzel kareler çıkartabilirsiniz.

Albüme Siyah-Beyaz Fotoğraf da Ekleyin

Günümüz düğün albümlerinin en popüler unsurlarından biri de eklenen birkaç siyah beyaz fotoğraftır. Düğün fotoğrafı siyah beyaz olunca muhteşem görünüyor. Photoshop yardımı ile kolay bir şekilde çevirmek mümkündür.

Geline Poz Verdirmek İçin İpucu

Burada yaratıcılığınız devreye giriyor. Çok farklı kareler oluşturabilirsiniz. Gelini siz yönetin poz vermesi konusunda hep aranızda diyalog olsun ve sonra fotoğrafı çekin.

Gelinlikteki Detayları Kaçırmayın

Albümde yer alacak küçük detayları fotoğraflayın. Gelinliğin sırt bölümü yada üstündeki desenler gibi detayları da çekin. Bu gelinin çok hoşuna gidecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder